Social

Social

Mitjans socials pel barri, oberts al món

https://santsenques.cat

La nostra xarxa sota les nostres regles, connectades amb el barri i el món sencer.

Què és?

Santsenques és una xarxa social per connectar tant amb persones del barri (a nivell local) com d'altres indrets del món (a nivell global). I és una de les moltes xarxes glocals que conformen la federació de mitjans socials comunitaris. Com qualsevol federació, és un paraigües que vincula projectes d'un mateix sector. En aquest cas, vincula persones i projectes que publiquen continguts digitals.

Aquesta Federació, coneguda com a Fediverse, és un espai virtual que va néixer al 2008 i, amb els anys, ha esdevingut un ecosistema d'eines digitals interconnectades, és a dir, una federació de xarxes per a publicació de continguts. I hi ha moltíssim contingut en aquesta Federació!

Com es fa servir?

Santsenques funciona com qualsevol altra xarxa social: per formar-ne part t'has de crear un compte d'usuari. Per fer-ho, ens agradaria que llegissis els Acords de convivència, un text consensuat per les participants de Santsenques en relació a les normes de participació.

És molt important saber que No cal obrir un compte a cada xarxa

Un cop formes part d'una de les xarxes de la Fediverse (com Santsenques.cat) pots connectar amb qualsevol altra usuària que ja sigui a la Federació de xarxes socials. Recorda que totes xarxes estan interconnectades. Obre un compte a Santsenques.cat i connecta amb la resta de les usuàries de la Federació!

Qui ho pot fer servir?

Si ets dels barris de Sants, Hostafrancs o La Bordeta o hi tens un vincle emocional, pots participar a Santsenques sempre i quan respectis les normes. Volem que sigui un espai segur, respectuós i constructiu.

Si vols participar en la Federació però creus que Santsenques no és per a tu, t'animem a buscar una altra xarxa de la teva proximitat, més generalista o temàtica, o vinculada a la teva llengua. Consulta altres xarxes, totes interconnectades.